vragen over T-shirts & bedrukken

Heeft u vragen over het bedrukken & T-shirts?

Heeft u vragen over T-shirts & bedrukken, kleur van de bedrukking of positie?
Wij beantwoorden en adviseren u over al uw vragen over bedrukken van T-shirts

T-shirts Bedrukken

U heeft T-shirts nodig voor uw Bedrijf als bedrijfskleding, Evenement, Promotieacties, Beurs, dagje uit, Vrijgezelle avond, Sportvereniging, Club verband, Voetbalverenigingen, Korfbalverenigingen, Hockey vereningen, Basketbal verenigingen, (sportshirts) of voor welke doeleinden dan ook. Graag wilt u uw logo en / of een tekst hierop gedrukt hebben. Dit kan! Wij als textieldrukkerij / zeefdrukkerij kunnen voor u uw T-shirts bedrukken tegen scherpe prijzen. 

Wat is zeefdrukken of textieldrukken?

Zeefdrukken of textieldrukken is vorm van bedrukken wat veel voorkomt op T-shirts, Poloshirts, Sweaters, Jassen, Caps, Hoodedsweaters, Bodywarmers, Bedrijfskleding etc etc. Er wordt gedrukt met een zeefdrukinkt of textiel inkt. Dit kan een plastisol inkt zijn, nylon inkt of waterinkt zijn. Plastisol inkt is de meest voorkomende inkt. 

Hoe gaat Zeefdrukken of textieldrukken in zijn werk?

Bij Zeefdrukken of textieldrukken gaan we het logo of tekst eerst op een transparantie film zetten. een film is een doorzichtige vel waar de het logo en/of tekst in het zwart komt op te staan. Deze film gaan we dan belichten op een zeefraam. Een zeefraam is een  aluminium frame waar een gaas is ingespannen.

Dit gaas heeft afhankelijk welke type, allemaal kleine gaatjes. Bij een fijne gaas heeft deze gaas veel kleine gaatjes. Bij een grove gaas heeft deze gaas minder gaatjes maar wel grotere gaatjes. Afhankelijk van het logo en / of tekst kiezen wij welke gaas we gebruiken om het mooiste resultaat te krijgen.

Dit Zeefraam hebben we van te voren voorzien van Emulsie. Dit is een vloeistof waar we de gaas van de zeefraam aan 2 zijdes mee insmeren. als we dit gedaan hebben moet het ca. 1-2 uur drogen voordat we kunnen gaan belichten.

Belichten van een film op een zeefraam doen wij met een belichtingskast. Deze kast heeft een speciale lamp geschikt voor het belichten van een zeefraam.

We leggen de zeefraam onder de lamp met de film op de juiste postie. de tijd dat de zeefraam onder de lamp moet ( belichtingstijd) is afhankelijk van welk gaas wij gebruiken. ( fijn of grof). Na het belichten halen we de film met het logo en/of tekst van de zeefraam. De Emulsie die op het zeefraam zit is hard geworden behalve het logo en / of tekst die op de tranparantie film staat. Nu kunnen we met water de Emulsie waar het logo en/ of tekst staat weghalen. Nu hebben een zeefraam waar het logo en of tekst open is.

Vervolgens gaan we deze zeef met uw logo en / of tekst instellen op onze machine. Dit kan op een automatische zeefdrukmachine zijn ( grotere aantallen) of op een handdruk zeefdrukmachine ( kleinere aantallen ) na het instellen maken we eerst een proef om te checken of de bedrukking goed is. Na goedkeuring van deze proef kan het drukken beginnen. 

Na het drukken van uw opdracht halen we de zeefraam weer van de machine af en verwijderen de inkt. We bewerken de inkt met een vloeistof zodat de Emulsie van de zeefdrukraam verwijdert wordt. De zeefraam wordt dan ook nog ontvet. we hebben nu weer een schone zeef waar weer nieuwe laag Emulsie op gezet kan worden.