Havep Werkkleding hitte vlammen vuur bedrukken

Goede keus Havep Werkkleding hitte vlammen vuur

Havep heeft een groot assortiment Werkkleding of Bedrijfskleding.Havep biedt uitstraling, comfortable werkkleding en Veiligheid. Dit alles gepersonaliseerd op uw werk situatie. Havep heeft dan ook al 150 jaar ervaring in het vervaardigen van Werkkleding of Bedrijfskleding.
Havep is dan ook uniek in maatwerk en heeft zich de afgelopen jaren ook gespecialiseerd in specials. Havep maakt werkkleding en veiligheidskleding die volledig voldoet aan uw wensen. Comfort en het makkelijk gebruik van deze werkkleding staat voorop. 
Het unieke van Havep is dat er vanaf 30 stuks, minimaal 4 stuks per maat, modellen van Havep werkkleding volledig de uitstraling kunnen geven van uw bedrijf. Dit betekent dat we kleur stelling kunnen aanpassen, bv 2 kleuren of 3 kleuren, we kunnen extra zakjes plaatsen etc. Dit alles volledig naar wens.
Het huidge assortiment Van Havep Werkkleding of Bedrijfskleding is afgestemd op de huidige markt. Of u in de Bouw werkzaam bent, Chemie, Industrie, weg werkzaamheden waardoor u veiigheidkleding, high visibilty, Signaal kleding of reflectie kleding moet dragen, Antstatische werkzaamheden, Brandwerende werkzaamheden etc. etc.  Wij kunnen deze kleding van Havep leveren.
Ook heeft Havep de laatste jaren Stoere en Sportieve Werkkleding ontwilkkeld, uiteraard mag Werkkleding of Bedrijfskleding er tenslotte ook goed uitzien.

Havep heeft dan ook diverse lijnen Werkkleding of Bedrijfskleding in het assortment. Zo heeft Havep de Basic, Havep 4safety, Havep 5Safety, Havep 2000, Havep safety Image, Havep Arctic Solution, Havep Food & Catering, Havep Explorer, Havep Guard, Havep Painter, Havep Insect Protector, Havep Titan, Havep security en nog veel meer.

Aan wie leveren wij Havep Werkkleding hitte vlammen vuur

Wij leveren Havep Werkkleding hitte vlammen vuur aan iedereen. Bedrijven zoals Bouw bedrijven, Chemie bedrijven, Weg en water Bouw bedrijven, las bedrijven, Stichtingen, etc etc.

Het Bedrukken of borduren van Havep Werkkleding hitte vlammen vuur

Wij hebben inmiddels meer dan 17 jaar ervaring in het bedrukken of borduren van Havep Werkkleding hitte vlammen vuur en wij kunnen uw logo en/of tekst hierop plaatsen. Als u dan ook vragen heeft over het bedrukken of borduren zoals welke kleur bedrukking, welke positie moet de bedrukking komen of hoe groot de bedrukking zou moeten worden, vraag dan naar ons advies. Behalve Bedrijfslogo's drukken we ook wisselende namen, wisselende nummers of wisselende teksten op Havep Werkkleding hitte vlammen vuur. Dit doen wij in kleine, middel en grote series. U kunt altijd contact met ons opnemen.

Veiligheid EN en ISO

Wij leveren Havep werkkleding of bedrijfskleding met de volgende normen:
EN 1149, EN 13034, EN 14058, EN 14404, EN 342, EN 343, EN 470, EN 531, EN ISO 11611, EN ISO11612, EN ISO 20471, IEC 61482

Uiteraad hebben wij diverse Werkkledingvan Havep zoals High Visibilty werkkledingBrandwerende werkkledingAntistatische werkkledingWerkkleding voor de chemie of bv Werkkleding voor de transport en Logistiek

EN EN ISO 11612: beschermkleding voor werknemers blootgesteld aan hitte en vlammen met uitzondering van lassers en brandweerlui.

De drager wordt beschermd tegen korte contacten met een vlam, evenals (tot op zekere hoogte) tegen convectieve- en stralingshitte. De EN ISO 11612 is de opvolger van de EN 531

Wat houdt de norm in?

De norm kent voor wat betreft het doek een aantal testen. De resultaten van deze testen worden weergegeven door de letters A, B, C, D, E en F. Staat er een letter niet genoemd, of is de klasse “0” dan is de laagste waarde niet gehaald, of de test is niet uitgevoerd; de kleding biedt dan geen bescherming tegen deze eigenschap.

Verschillende testen en coderingen

11612A (ISO 15025)
Bij deze testmethode wordt een doekstaal gedurende 10 seconden bevlamd. Hierbij moeten de navlamtijd, nagloeitijd en gatvorming binnen de waarden - gesteld in de norm - vallen. Deze test komt overeen met EN 531A. De bevlamming kan op twee manieren uitgevoerd worden:

 • Procedure A (levert A1) is de horizontale bevlamming (zoals bij de EN 470 en EN 531)
 • Procedure B (levert A2) is de kantbevlamming.

11612B (ISO 9151)
Convectieve warmte: bepaling van de warmte geleiding bij blootstelling aan vlammen. Het staal wordt boven de vlam gehouden en d.m.v. een calorimeter wordt aan de bovenzijde de temperatuursstijging gemeten. Er wordt gemeten hoeveel seconden het staal blootgesteld kan worden tot een temperatuursstijging ontstaat van 24°C:

B1:     4 < 10 seconden

B2:     10 < 20 seconden

B3:     20 en meer seconden

11612C (ISO 6942)
Blootstelling aan warmtestraling. Bij deze testmethode wordt het doek blootgesteld aan hitte straling doormiddel van infrarood straling. Via een caloriemeter wordt aan de andere zijde van het doek de temperatuurstijging gemeten. Er wordt gemeten hoelang het doek aan hitte blootgesteld kan worden voordat er een temperatuurstijging van 24°C ontstaat. Deze testmethode komt overeen met die van de EN ISO 11611 maar kent een andere klassering:

C1:     7 < 20 seconden

C2:     20 < 50 seconden

C3:     50 < 95 seconden

C4:     95 en meer seconden

11612D en E (ISO 9185)
Bescherming wordt gemeten tegen spetters van gesmolten metaal. Een membraan (imitatie van de huid) wordt aan de achterzijde van het doek aangebracht. Vervolgens wordt een hoeveelheid gesmolten aluminium (voor code D) of gesmolten ijzer (voor code E) opgebracht. De membraan mag dan niet vervormen.

Bij gesmolten aluminium is de klassering:

D1:    100 <  200 gram

D2:    200 < 350 gram

D3:    350 gram en meer

Bij gesmolten ijzer is de klassering:

E1:    60 < 120 gram

E2:    120 < 200 gram

E3:    200 gram en meer

11612F (ISO 12127)

Een nieuwe test t.o.v. de EN 531: contact hitte.

De klassering hierbij:

F1:     5 < 10 seconden

F2:    10 < 15 seconden

F3:    15 seconden en meer

11612Wnn
Optionele test voor de bescherming tegen regen. De eerste n verwijst naar de classificatie voor waterdichtheid, de tweede n naar de classificatie voor waterdampdoorlaatbaarheid (zie voor uitleg ook EN 343)

Welke eisen worden er in de norm gesteld?
Het model moet altijd voldoen aan de vlamverspreidingscode A1 of A2 en aan tenminste 1 van de overige coderingen (B tot F). Het etiket moet aangeven welke klassering gehaald wordt. Hardware moet eenzijdig verdekt zijn en er moet voldoende overlapping zijn tussen jas en broek (20cm bij recht opstaan).

Een aantal modeleisen zijn net als in de EN 531 alleen van toepassing wanneer de codering D en/of E van toepassing is:

 • geen omslagen aan mouwen en broekspijpen
 • buitenzakken voorzien van kleppen die aan beide zijden 10mm breder zijn dan de zakopening. Dit is niet van toepassing voor zijzakken onder de taille waarvan de opening een hoek maakt van minder dan 10° met de verticale naad. Dit punt komt overeen met de eisen uit de EN ISO 11611 lasserskleding (en is een versoepeling t.o.v. de modelspecificaties uit de EN 531 D/E).

 De sluitingen moeten:

 • een beschermende flap hebben
 • knoopafstand maximaal 15cm
 • halsopeningen moeten een sluiting hebben
 • broekspijpen mogen zijsplitten hebben, op voorwaarde dat ze afsluitbaar zijn en dat dan de split en sluiting afgedekt zijn door een klep.

Wat is er gewijzigd t.o.v. de EN 531?

 • De voering moet vlamvertragend zijn als de code A buitenstof (zonder nabranden, smelten en gatvorming)
 • Vlamvertragendheid wordt (ook) getest na het maximale (=50) wasbeurten
 • Eisen aan de naden m.b.t. naadsterkte (minimaal 225 N) en vlamvertragendheid
 • Vlamvertragendheid en hitteresistentie op fournituren.

Kijk ook eens bij ons assortiment Havep WerkbroekenHavep Overalls of bij Havep Amerikaanse Overalls.
 

Bedrukken of Borduren Havep Werkkleding hitte vlammen vuur

Wij leveren Havep Werkkleding hitte vlammen vuur die wij ook voor u kunnen borduren of bedrukken in kleine, middel en grote series tegen scherpe prijzen

Assortiment Havep Werkkleding hitte vlammen vuur

Wij hebben verschillende Havep Werkkleding hitte vlammen vuur in ons assortiment met daarbij de mogelijkheid deze te laten bedrukken of borduren. Zo kunt u bij ons terecht voor onder andere HaVeP Multi Protector Brandvertragend fleecevestHavep werkjas Multi Protector 30008 of Overalls Havep Multi Protector 20006. Heeft u advies nodig of nog vragen? Neem dan gerust geheel vrijblijvend contact met ons op.